>Werkwijze

Aangepast schoeisel of een volledige schoen op maat

Ervaart u voetproblemen of heeft u pijnklachten, dan kunt u met ons een afspraak maken. Tijdens het eerste gesprek onderzoeken we uw voeten. We bespreken met u welke mogelijkheden er allemaal zijn om u te kunnen helpen. Ook geven we u advies over welke verwijzing er nodig is. Persoonlijke aanpak is belangrijk voor ons, tijdens het traject heeft u direct een afspraak met de schoentechnicus. Hij is ook de vaste contactpersoon in het traject.

Normaal gesproken krijgt u op basis van uw huisarts een doorverwijzing naar een orthopedisch chirurg, revalidatiearts, fysiotherapeut of podoloog. Als zij aangepast schoeisel aanraden, kunt u bij ons terecht voor de vervaardiging van aangepaste schoenen of een volledige schoen op maat.

Geen voet is hetzelfde. We meten uw voeten nauwkeurig op. We brengen in kaart waar u last van heeft. Soms is opmeten alleen genoeg, meestal maken we ook een gipsafdruk. Dit doen we tijdens de afspraak met de orthopedisch schoentechnicus. Op basis van deze gegevens vervaardigt de schoentechnicus het schoeisel. Sommige producten zijn ingewikkelder om te vervaardigen dan anderen, daardoor verschillen de trajecten ook. Soms zijn er bijvoorbeeld meer pasmomenten nodig. Als wij een complete orthopedische schoen voor u vervaardigen, dan is het mogelijk dat u meedenkt in kleur- en materiaalgebruik. We doen altijd ons best om voor u een modieuze schoen te vervaardigen.

Nazorg

Als eenmaal de (aangepaste) schoenen klaar zijn, maken we een afspraak met u voor een nacontrole. Dit vindt meestal 4 tot 6 weken na levering van de schoenen plaats. Tijdens deze controle bespreken we met u of het product voldoet of dat er nog aanpassingen noodzakelijk zijn.

Levertijden

Orthopedische schoenen (OSA) 5 tot 12 weken
Semi- Orthopedische schoenen (OSB) 2 tot 4 weken
Voorlopig Orthopedische Schoen (VLOS) 1 week
Orthopedische voorziening aan confectie (OVAC) 1 week
Steunzolen 2 weken
Verbandschoenen uit voorraad leverbaar
Invouwen