Remko Abels

Orthopedisch schoentechnicus

Remko begon als schoenmaker toen hij 17 was. Toch heeft hij het vak een tijdje losgelaten. Maar het bleef aan hem trekken. Inmiddels vierde hij zijn eenjarig jubileum bij Heuvel Schoentechniek. De weg daarnaartoe was gevarieerd!

  • Werkzaam sinds: april 2023
  • Opleiding: Orthopedisch schoentechnicus

Van postbezorger tot schoenmaker

‘Wat je geleerd hebt, pak je snel weer op.’ Niets is minder waar, als je het Remko vraagt. Hij begon op zeventienjarige leeftijd in de schoentechniek. Na vijf jaar besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij stond achter de bar, werkte in de grafisch vormgeving en bracht de post rond. ‘Maar je valt toch terug in het oude. Dat is vertrouwd’, vertelt hij.

In 2016 pakte Remko de (veter)draad weer op. Hij maakte de opleiding ‘Orthopedisch schoentechnicus’ af. Het motiveert hem om iets moois te maken voor een ander. Om pijn te ontnemen, dankzij het ontwerp van een schoen. Of iemand weer aan de slag te kunnen laten gaan na een ongeluk, met behulp van werkschoenen.

Deskundigheid

De laatste blogs van Remko

Onderhoud orthopedische schoenen

5 tips om jouw orthopedische schoenen te onderhouden

Auteur: Remko Abels
Heb je orthopedische schoenen aangemeten gekregen? We gunnen je veel plezier bij het dragen ervan. Dat begint bij...
Lees meer

Juiste plek bij de juiste mensen

Remko kwam in 2023 bij Heuvel Schoentechniek terecht. Waarom? ‘De werkwijze hier is de manier, waarop ik het geleerd heb.’ Daarmee doelt hij op de combinatie werkplaats en paskamer. Een gemiddelde werkdag is voor Remko heel divers. Hij corrigeert mallen, produceert schoenmodellen, maakt orthopedische voorzieningen en bereidt binnenwerken voor.

Wanneer Remko met een voldaan gevoel naar huis gaat? ‘Als ik de partner of (klein)kinderen van een klant hoor zeggen: ‘Maar het lijkt helemaal geen orthopedische schoen’. Het product valt op de juiste plek bij de juiste mensen. Dat geeft hem energie. Het liefst maakt Remko nette herenschoenen. ‘Dat is een hele uitdaging!’

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak