Orthopedische schoenen Type B

Semi-orthopedische schoenen voor dames

Semi-orthopedische schoenen voor dames verminderen of verhelpen lichte voetklachten en voetafwijkingen. Deze schoenen kunnen wij in verschillende lengte- en breedtematen bestellen en lenen zich uitstekend om aanpassingen te doen, zoals steunzolen.

Lees meer
Onze werkwijze
Volledige werkwijze
 • Maak een afspraak

  Heb je semi-orthopedische damesschoenen nodig? Bel naar 0318 – 55 34 72 dan plannen wij een afspraak met je in.

 • Model uitkiezen

  Tijdens onze eerste afspraak, die ongeveer een uur duurt, bespreken we je klachten en kies je in overleg met onze schoentechnicus een model.

 • Schoenen passen

  Heb je een model gekozen? Ons orthopedisch schoentecnicus past deze damesschoen precies aan op je voeten.

 • Schoenen bestellen

  Na het aanmeten bestellen we de schoenen. Na 2-3 weken nodigen we je uit voor een afleverafspraak.

Semi-orthopedische damesschoenen aanmeten

Hoe worden semi-orthopedische damesschoenen aangemeten? Tijdens onze eerste afspraak, die ongeveer een uur duurt, meet onze orthopedisch schoentechnicus je voeten nauwkeurig op. Dat doet hij door de omvang van je voeten te meten. We maken ook een blauw- en schuimafdruk van je voeten.

In overleg met onze schoentechnicus kies je een model dat aan te passen is aan jouw voeten. Niet ieder model leent zich voor jouw voet(klachten). Na het aanmeten, bestellen we je schoenen.

Wanneer de door jou samengestelde semi-orthopedische damesschoenen bij ons binnen zijn, maken we een afspraak met je om deze aan je af te leveren. Dan bepaal je ook de pasvorm.

Semi-orthopedische schoenen

De voordelen op een rij

 • Verschillende lengtematen
 • Verschillende breedtematen
 • Verschillende steunmogelijkheden
Semi-orthopedische schoenen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal

Semi-orthopedische damesschoenen inlopen

Semi-orthopedische schoenen voor dames, heren en kinderen moeten altijd ingelopen worden. Dit duurt ongeveer twee weken. Je kunt ze inlopen door de schoenen zowel in de ochtend als middag een uur te dragen, en dit steeds iets te verlengen.

Houd er rekening mee dat je spierpijn kunt krijgen wanneer je je semi-orthopedische schoenen inloopt. Ook is het goed om je voeten regelmatig te (laten) controleren op drukplekken.

Ongeveer vier weken nadat we het eerste paar dames semi-orthopedische schoenen hebben afgeleverd, volgt een controle-afspraak om de pasvorm en functionaliteit te beoordelen. Goed om te weten: je hebt recht op een reservepaar.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Bel direct voor een afspraak