Wil je aangepaste schoenen laten maken?

Wil je aangepaste schoenen laten maken voor jezelf, kind of partner? Hiervoor heb je een verwijzing nodig van een medisch specialist uit het ziekenhuis. Met deze verwijzing kun je schoenen op maat laten maken door onze schoentechnicus.

Schoenen op maat bieden comfort en ondersteuning bij voetafwijkingen, zoals hallux valgus, voetproblemen na een ongeluk of blessure en reumatische aandoeningen. Bovendien bieden deze schoenen steun aan je knieën, heupen, rug, schouders en nek.

Dat zit zo: jouw voeten dragen je lichaam. Wanneer je voeten een afwijkende houding of vorm hebben, heeft dit effect op de rest van je lichaam. Hoe meer je voeten ‘afwijken’, hoe groter de kans is dat je aangepaste schoenen nodig hebt. Dankzij deze schoenen corrigeer je voetgerelateerde problemen en voorkom je pijn.

Aangepaste schoenen

De voordelen op een rij

  • Perfecte ondersteuning
  • Verbeterde mobiliteit
  • Minder pijn in je voeten
Ambacht orthopedisch schoentechnicus Materialen

Inspiratie voor je volgende paar schoenen

Bekijk onze digitale orthopedische schoenenwinkel

Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
Orthopedische schoenen
Materialen
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Materialen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Hoe werkt het aanmeten van aangepaste schoenen?

Stel: je hebt aangepaste schoenen nodig om de pijn in je voeten te verminderen en je mobiliteit te verbeteren. Dan is het aan te raden om schoenen aan te laten meten. Hiervoor heb je een verwijzing van een medisch specialist nodig. Daardoor kun je een afspraak maken bij onze schoentechnicus.

Het aanmeten van je schoenen neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Na ongeveer vier weken volgt een uitnodiging om je schoenen te komen passen. Aangepaste schoenen zijn volledig op maat. Tijdens deze afspraak op ons hoofdkantoor in Veenendaal mag je de kleur en het model van je aangepaste schoenen uitzoeken.

Na zes tot acht weken volgt een pasafspraak. Tijdens deze afspraak maken we direct een nieuwe afspraak om je schoenen te overhandigen. Na vier weken hebben we een controle-afspraak.

Hierna is het zaak om je schoenen in te lopen. Neem hier de tijd voor. Wij adviseren je om ongeveer twee weken uit te trekken voor het inlopen van je schoenen. Ook is het goed om je voeten regelmatig te (laten) checken op drukplekken.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar aangepaste schoenen?

Is er een vergoeding voor aangepaste schoenen? Voor de eerste aanpassing aan je schoenen is een verwijzing nodig. Deze aanvraag dienen wij samen met de offerte in bij je verzekering. Dit is nodig om een machtiging voor de vergoeding te krijgen.

Sommige verzekeraars geven geen machtiging meer af. Het is belangrijk dat je verzekeringspapieren goed zijn ingevuld. De vergoeding kan per verzekeraar verschillen. Dit bekijken we in het eerste gesprek met je, als je dat prettig vindt. Bij herhalingsaanpassingen is meestal een brief van de huisarts voldoende voor de verzekeraar.

Over Heuvel Schoentechniek

Lelijk, grof of stug: het zijn vooroordelen over orthopedische schoenen die wij graag wegnemen. Wij vertalen voeten naar schoenen. Daarmee bedoelen we dat we verder kijken dan functionaliteit.

Wij maken orthopedische schoenen die modern zijn, zonder uit het oog te verliezen dat ze functioneel moeten zijn voor jouw voeten. We hebben een passie voor schoenen als orthopedische schoenenwinkel, al generaties lang.

Sandra en Henco Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak