Wij maken orthopedische maatschoenen in ons bedrijf in Veenendaal en luisteren naar jouw wensen. Hierdoor is een orthopedische schoen niet alleen functioneel, maar ook naar smaak. Wil je orthopedisch verantwoorde schoenen kopen? Wij vinden het belangrijk om orthopedische maatschoenen te maken die echt bij je passen.
Zo meten wij orthopedie schoenen aan
Voordat je deze schoenen kunt laten aanmeten, heb je een verwijzing nodig van een medisch specialist, zoals een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog.
Geen voet is hetzelfde, daarom is het belangrijk dat wij je voeten nauwkeurig opmeten. Tijdens de eerste afspraak met onze orthopedische schoentechnicus maken we een blauwdruk, meten we je voeten en zetten we ze in gips. Dit noemen we ‘afgipsen’.
Van die gipsafdruk maken we een leest en daaroverheen een doorzichtige schoen van plastic. Na vier weken mag je deze passen en kijken we waar de schoen knelt of juist te ruim zit.
Heb je semi-orthopedische schoenen nodig, dan kies je eerst een model schoen en wordt deze aan de hand van maattabellen bekeken. Onze orthopedische schoentechnicus past deze schoen precies aan op je voeten. Deze schoenen zijn in wijdte maten te bestellen. Daarnaast worden steunzolen of aanpassingen aan de zool gedaan.
Voet naar schoen vertalen
Voordat we jouw orthopedie schoenen maken, luisteren we naar je wensen en ideeën. Dat vinden we belangrijk. Zonder uit het oog te verliezen dat schoenen functioneel moeten zijn voor jouw voeten.
Om te weten wat je mooi vindt, mag je een afbeelding laten zien of een paar favoriete schoenen meenemen. Je kunt niet alleen de kleur en het model kiezen, maar ook het soort leer. Wij adviseren je over de sluiting, leerkeuze en kleurcombinatie. Na zes tot acht weken zijn je orthopedische maatschoenen klaar.
Schoenen op maat inlopen
Wil je orthopedische schoenen kopen? Neem de tijd om aan je maatschoenen te wennen. Dit kun je opbouwen door ze in de ochtend en middag een uur te dragen, en dit steeds iets te verlengen.
Heb je spierpijn door je nieuwe schoeisel? Je lichaam moet wennen. Na ongeveer twee weken moeten ze comfortabel zijn. Het is belangrijk om je voeten regelmatig te (laten) controleren op drukplekken.
Tijdens het afleveren van het eerste paar schoenen maken we een controle-afspraak voor over ongeveer vier weken. Dit is de afspraak waar je je kleur en model uit kan zoeken voor het reservepaar schoenen.
Veelgestelde vragen
Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!
-
Hoelang duurt het aanmeten van orthopedische schoenen?
Het aanmeten van orthopedisch verantwoorde schoenen duurt ongeveer anderhalf uur.
-
Hoelang duurt het voordat mijn orthopedie schoenen klaar zijn?
Na 4 weken volgt een pasafspraak. Na 6 tot 8 weken zijn je schoenen klaar. Dan nemen wij contact met je op.
-
Vergoedt mijn zorgverzekeraar orthopedische maatschoenen?
Zorgverzekeraars vergoeden orthopedische schoenen vanuit de basisverzekering wanneer je een verwijzing van een medisch specialist hebt. Let op: er geldt wel een eigen bijdrage.
-
Ik heb orthopedische schoenen nodig. Wat is mijn eigen bijdrage dit jaar?
De eigen bijdrage wordt jaarlijks bepaald. Tot 16 jaar bedraagt dit €62,00. Vanaf 17 jaar is dit €126,00.
-
Bij welke klachten helpen orthopedisch verantwoorde schoenen?
Orthopedische maatschoenen helpen onder meer bij ernstige hallux valgus (een vergroeiing van de grote teen) en aandoeningen zoals reuma en diabetes. Een ongeval en aangeboren afwijkingen kunnen deze voetproblemen veroorzaken, waardoor je niet meer in een confectieschoen past.