Zo meten wij orthopedie schoenen aan

Wij maken orthopedische maatschoenen in ons bedrijf in Veenendaal en luisteren naar jouw wensen. Hierdoor is een orthopedische schoen niet alleen functioneel, maar ook naar smaak. Wil je orthopedisch verantwoorde schoenen kopen? Wij vinden het belangrijk om orthopedische maatschoenen te maken die echt bij je passen.

Voordat je deze schoenen kunt laten aanmeten, heb je een verwijzing nodig van een medisch specialist, zoals een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog.

Geen voet is hetzelfde, daarom is het belangrijk dat wij je voeten nauwkeurig opmeten. Tijdens de eerste afspraak met onze orthopedische schoentechnicus maken we een blauwdruk, meten we je voeten en zetten we ze in gips. Dit noemen we ‘afgipsen’.

Van die gipsafdruk maken we een leest en daaroverheen een doorzichtige schoen van plastic. Na vier weken mag je deze passen en kijken we waar de schoen knelt of juist te ruim zit.

Heb je semi-orthopedische schoenen nodig, dan kies je eerst een model schoen en wordt deze aan de hand van maattabellen bekeken. Onze orthopedische schoentechnicus past deze schoen precies aan op je voeten. Deze schoenen zijn in wijdte maten te bestellen. Daarnaast worden steunzolen of aanpassingen aan de zool gedaan.

Orthopedische schoenen

De voordelen op een rij

  • Volledig op maat gemaakt
  • Uitstekende ondersteuning
  • Minder tot nauwelijks pijn
  • Verbeterde mobiliteit
  • Vergroot de kans op genezing
Remko Abels Materialen

Inspiratie voor je volgende paar schoenen

Bekijk onze digitale orthopedische schoenenwinkel

Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
Orthopedische schoenen
Materialen
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Materialen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Voet naar schoen vertalen

Voordat we jouw orthopedie schoenen maken, luisteren we naar je wensen en ideeën. Dat vinden we belangrijk. Zonder uit het oog te verliezen dat schoenen functioneel moeten zijn voor jouw voeten.

Om te weten wat je mooi vindt, mag je een afbeelding laten zien of een paar favoriete schoenen meenemen. Je kunt niet alleen de kleur en het model kiezen, maar ook het soort leer. Wij adviseren je over de sluiting, leerkeuze en kleurcombinatie. Na zes tot acht weken zijn je orthopedische maatschoenen klaar.

Schoenen op maat inlopen

Wil je orthopedische schoenen kopen? Neem de tijd om aan je maatschoenen te wennen. Dit kun je opbouwen door ze in de ochtend en middag een uur te dragen, en dit steeds iets te verlengen.

Heb je spierpijn door je nieuwe schoeisel? Je lichaam moet wennen. Na ongeveer twee weken moeten ze comfortabel zijn. Het is belangrijk om je voeten regelmatig te (laten) controleren op drukplekken.

Tijdens het afleveren van het eerste paar schoenen maken we een controle-afspraak voor over ongeveer vier weken. Dit is de afspraak waar je je kleur en model uit kan zoeken voor het reservepaar schoenen.

Over Heuvel Schoentechniek

Lelijk, grof of stug: het zijn vooroordelen over orthopedische schoenen die wij graag wegnemen. Wij vertalen voeten naar schoenen. Daarmee bedoelen we dat we verder kijken dan functionaliteit.

Wij maken orthopedische schoenen die modern zijn, zonder uit het oog te verliezen dat ze functioneel moeten zijn voor jouw voeten. We hebben een passie voor schoenen als orthopedische schoenenwinkel, al generaties lang.

Sandra en Henco Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak