Sportsteunzolen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek

Over ons bedrijf

Van generatie op generatie

In 1908 opende de overgrootvader van Henco van den Heuvel een schoenenwinkel met schoenmakerij in Amerongen. Die zaak zette zijn opa voort, daarna zijn ouders.

In 2008 trad Henco in hun voetsporen. Hij opende een zaak in orthopedische schoenen. Niet in Amerongen maar in Veenendaal, waar zijn grootouders oorspronkelijk vandaan kwamen. Een memorabel moment voor de schoentechnicus: precies honderd jaar geleden bloeide op deze plek de liefde voor het ambacht op.

Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal
Teamfoto Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal

‘Tussen de schoenen geboren’

De schoenenwereld was hem niet vreemd. “Ik ben als het ware tussen de schoenen geboren, mijn bloedlijn loopt daar”, vertelt Henco. Als tiener wilde hij dan ook niet langer over de schouders van zijn familieleden meekijken, hij wilde zelf aan de slag.

Op zestienjarige leeftijd startte hij als schoenmaker. Zo maakte hij kennis met het vak van zijn vader, zijn grootvader en zijn overgrootvader.

Voeten vertalen naar schoenen

Met de basisprincipes in zijn vingers volgde Henco een opleiding in de schoentechniek. Hier leerde hij voeten naar schoenen vertalen. “Ik heb mij door de jaren verdiept in het ambacht van schoenmaker en ben vervolgens gespecialiseerd als schoentechnicus.”

Na al die jaren is de liefde voor het vak nog altijd even groot. “Ik houd van het vakmanschap en de creativiteit die erbij komt kijken, maar bovenal help ik mensen graag.”

Gezamenlijke drijfveer: mensen helpen

Als gecertificeerd orthopedisch schoentechnicus brengt Henco inmiddels vele jaren voetproblemen in kaart. “Ik heb aandacht voor het ambacht én voor mijn klanten.”

Net als zijn vrouw, Sandra van den Heuvel. Zij zegde haar baan in de gehandicaptenzorg op om samen met haar man te ondernemen. “Wij verminderen (voet)klachten door vakmanschap.”

Bel direct voor een afspraak