Steunzolen

Heb je steunzolen nodig? Of overweeg je zooltjes in je schoenen? Steunzooltjes geven niet alleen verlichting aan (voet)klachten, maar maken ook een groot verschil bij andere klachten, zoals heup- en rugklachten. Met steunzooltjes verbeter je je lichaamshouding.

Steunzooltjes, zeker steunzolen op maat, ondersteunen, corrigeren en zorgen voor minder druk. Het voordeel hiervan is dat je minder klachten ervaart en je je looppatroon verbetert.

Lees meer

Ons assortiment

Orthopedische steunzolen

Orthopedische steunzolen ondersteunen je voeten op de juiste plaatsen, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.
Bekijk steunzolen

Zo meten wij steunzolen aan

Onze orthopedisch schoentechnicus meet steunzolen aan. Hij maakt ook een schuim- en blauwdruk van je voeten. Deze worden over gipsmallen van de voeten gemaakt.

Bij het afleveren vragen wij je om een goede, stevige schoen mee te nemen. Het liefst veterschoenen. Dan kunnen wij de steunzool in je schoen maken. Of een schoen waar voldoende ruimte in zit om een steunzool in te leggen.

Ook is een stevig contrefort belangrijk. Dit is de benaming voor hielstuk en moet voldoende stabiel zijn. Een dunne, soepele zool raden wij af bij voorvoetklachten. Door de soepelheid kunnen drukklachten ontstaan.

Op maat gemaakt

Steunzolen kunnen helpen tegen

  • Knieklachten
  • Vermoeide voeten
  • Platvoeten
  • Rugklachten
  • Hielklachten
Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal Steunzolen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek

Hoelang duurt het voordat mijn steunzolen op maat af zijn?

Tussen aanmeten en afleveren van je steunzolen zit een periode van maximaal drie weken. Dit heeft te maken met de droogtijd van de gipsmallen.

Het is belangrijk dat je went aan je steunzooltjes en daar de tijd voor neemt. Wij adviseren je om je steunzolen op maat in te lopen en dit rustig op te bouwen. Draag ze ’s ochtends een uur en ’s middags, en bouw dit steeds iets op. Het is mogelijk dat je spierpijn krijgt, omdat de stand van je voeten en je lichaam verandert. Na twee weken moet je de zolen de hele dag kunnen dragen.

Ongeveer drie weken na afleveren kun je een controle-afspraak maken om de pasvorm en functionaliteit te beoordelen.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Bel direct voor een afspraak