Zo meten wij steunzolen aan

Steunzooltjes, zeker steunzolen op maat, ondersteunen, corrigeren en zorgen voor minder druk. Het voordeel hiervan is dat je minder klachten ervaart en je je looppatroon verbetert.

Onze orthopedisch schoentechnicus meet steunzolen aan. Hij maakt ook een schuim- en blauwdruk van je voeten. Deze worden over gipsmallen van de voeten gemaakt.

Bij het afleveren vragen wij je om een goede, stevige schoen mee te nemen. Het liefst veterschoenen. Dan kunnen wij de steunzool in je schoen maken. Of een schoen waar voldoende ruimte in zit om een steunzool in te leggen.

Ook is een stevig contrefort belangrijk. Dit is de benaming voor hielstuk en moet voldoende stabiel zijn. Een dunne, soepele zool raden wij af bij voorvoetklachten. Door de soepelheid kunnen drukklachten ontstaan.

Op maat gemaakt

Steunzolen kunnen helpen tegen

  • Knieklachten
  • Vermoeide voeten
  • Platvoeten
  • Rugklachten
  • Hielklachten
Steunzolen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal

Inspiratie voor je volgende paar schoenen

Bekijk onze digitale orthopedische schoenenwinkel

Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
Orthopedische schoenen
Materialen
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Materialen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Wanneer zijn mijn steunzolen op maat af?

Tussen aanmeten en afleveren van je steunzolen zit een periode van maximaal drie weken. Dit heeft te maken met de droogtijd van de gipsmallen.

Ongeveer drie weken na afleveren kun je een controle-afspraak maken om de pasvorm en functionaliteit te beoordelen.

Hoe kan ik mijn steunzolen op maat inlopen?

Het is belangrijk dat je went aan je steunzooltjes en daar de tijd voor neemt. Wij adviseren je om je steunzolen op maat in te lopen en dit rustig op te bouwen. Draag ze ’s ochtends een uur en ’s middags, en bouw dit steeds iets op. Het is mogelijk dat je spierpijn krijgt, omdat de stand van je voeten en je lichaam verandert. Na twee weken moet je de zolen de hele dag kunnen dragen.

Over Heuvel Schoentechniek

Lelijk, grof of stug: het zijn vooroordelen over orthopedische schoenen die wij graag wegnemen. Wij vertalen voeten naar schoenen. Daarmee bedoelen we dat we verder kijken dan functionaliteit.

Wij maken orthopedische schoenen die modern zijn, zonder uit het oog te verliezen dat ze functioneel moeten zijn voor jouw voeten. We hebben een passie voor schoenen als orthopedische schoenenwinkel, al generaties lang.

Sandra en Henco Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak