Dit is onze werkwijze

Steunzolen aanmeten

Wil je steunzolen laten aanmeten? Steunzolen zijn geschikt bij verschillende voetklachten, waaronder hielspoor, beenlengteverschil tot 10 mm of een doorgezakte voorvoet/middenvoet. Ook spierspanningen en spanningsverschillen zijn indicaties voor het dragen van steunzolen of correctiezolen.

Steunzolen aanmeten kan ook verstandig zijn wanneer je holvoeten of platvoeten hebt. Wil je orthopedische steunzolen laten aanmeten, dan heb je een verwijzing nodig van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog.

Lees meer
Onze werkwijze
Volledige werkwijze
 • Maak een afspraak

  Semi-orthopedische schoenen nodig? Maak telefonisch een afspraak. Of stuur een e-mail.

 • Kom langs op locatie

  Wij nodigen je uit. Ons bedrijf in Veenendaal is rolstoelvriendelijk ingericht.

 • Wij meten je voeten op

  Het aanmeten van semi-orthopedische schoenen duurt ongeveer een uur.

 • Schoenen bestellen

  Wanneer je semi-orthopedische schoenen binnen zijn, maken we een pasafspraak.

Wanneer kom je in aanmerking voor steunzolen?

Wil je zooltjes laten aanmeten, dan is het goed om te weten dat deze niet onder de basisverzekering vallen. Steunzolen vallen onder de aanvullende zorgverzekering. Wanneer je recht hebt op steunzolen hangt af van je aanvullende zorgverzekering. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Gemiddeld kom je één keer per jaar in aanmerking voor nieuwe steunzolen. Of één keer per achttien maanden.

Het dragen van steunzolen

De voordelen op een rij

 • Biedt verlichting bij hielspoor
 • Ondersteunt bij doorgezakte voorvoet
 • Vermindert spierspanningen
 • Geschikt voor holvoeten of platvoeten
Semi-orthopedische schoenen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek

Hoe werkt het aanmeten van steunzolen?

Het aanmeten van steunzolen gebeurt door onze orthopedische schoentechnicus met behulp van gips. Wil je zooltjes aanmeten dan adviseren wij je om stevige schoenen mee te nemen. Het liefst met veters. Of andere schoenen waar voldoende ruimte in zit om een steunzool in te leggen.

Bovendien kijken we naar het contrefort. Contrefort is een andere benaming voor hielstuk, dit moet stevig zijn. Een dunne, soepele zool raden wij niet aan bij voorvoetklachten. Hierdoor kunnen drukklachten ontstaan.

Wanneer zijn steunzolen op maat klaar?

Tussen het aanmeten van zooltjes en het afleveren zit een periode van maximaal twee weken. Onze schoentechnicus helpt je bij het plaatsen van de steunzolen en controleert of ze goed zitten.

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak