Bel direct voor een afspraak

Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen zijn geschikt voor lichtere voetklachten en voetafwijkingen en worden ook wel afgekort als ‘OSB’. Dat staat voor ‘Orthopedische Schoenen Type B’. Een semi-orthopedische schoen is vergelijkbaar met een confectieschoen: het heeft extra ruimte binnenin voor een goed voetbed op maat.

Semi-orthopedische schoenen kunnen we in verschillende lengte- en breedtematen bestellen. Bovendien is er in deze schoen voldoende ruimte om aanpassingen te doen, zoals steunzolen.

Lees meer

Ons assortiment

Dames

Heb je semi-orthopedische damesschoenen nodig? Wij helpen je aan een functioneel en modern paar.
Bekijk damesschoenen

Aanmeten van semi-orthopedische schoenen

Het aanmeten van semi-orthopedische schoenen duurt ongeveer een uur. Geen voet is hetzelfde, daarom is het belangrijk om je voeten nauwkeurig op te meten. Dit doen wij door de omvang van je voeten te meten en we maken een blauw- en schuimafdruk van je voet.

Heb je semi-orthopedische maatschoenen nodig, dan kies je in overleg met onze orthopedisch schoentechnicus een model dat aan te passen is aan jouw voeten.

Na het aanmeten bestellen we de schoenen en wanneer deze binnen zijn, maken we een afspraak om ze aan je af te leveren. Tijdens deze afspraak beoordeel je de pasvorm.

Semi-orthopedische schoenen

De voordelen op een rij

  • Verschillende lengtematen
  • Verschillende breedtematen
  • Verschillende steunmogelijkheden
Semi-orthopedische schoenen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal

Semi-orthopedische schoenen inlopen

Neem de tijd om aan je nieuwe schoenen te wennen. Dit kun je opbouwen door ze in de ochtend en middag een uur te dragen, en zo steeds iets langer. Het kan zijn dat je spierpijn krijgt, houd hier rekening mee.

Na ongeveer twee weken moeten je schoenen comfortabel zijn. Het is belangrijk om je voeten regelmatig te (laten) controleren op drukplekken. Ongeveer vier weken nadat we het eerste paar hebben afgeleverd, volgt een controle-afspraak om de pasvorm en functionaliteit te beoordelen. Bij semi-orthopedische maatschoenen heb je recht op een reservepaar.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Sluit je aan bij ons team!

Wij zijn dringend op zoek naar een orthopedisch schoenmaker! Interesse? Bekijk de vacature hier.