Diabetes melitus is een ziekte, waarbij de hoeveelheid glucose in het bloed te hoog is. Het lichaam kan dit niet meer in evenwicht houden. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk om dit te behandelen. De eerste stap is een andere levensstijl. Als het nodig is, krijg je medicatie.
Over diabetes melitus
Een te hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt schade aan de huid. Het tast bloedvaten en zenuwen aan. Dat vermindert de doorbloeding en gevoeligheid van de huid. Dat merk je vooral bij je benen en voeten, omdat je deze continu belast. Ze zijn daardoor extra kwetsbaar.
Er ontstaan sneller wondjes, die je niet (altijd) direct voelt. Ze genezen daardoor langzaam. Hoe meer diabetische wonden je krijgt die slecht herstellen, hoe groter het risico op een infectie.
De kans op een ontsteking is ook groter, onder drukplekken (eelt). Dit kan ontstaan door een verkeerde houding. En dat wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door verkeerde schoenen. Dat is precies waar onze expertise om de hoek komt kijken.
Orthopedische schoenen voor diabetici
Orthopedische schoenen voor diabetici kunnen voetklachten verhelpen, voorkomen en verlichten. Elk model wordt op maat gemaakt. Als je diabetes hebt, letten we specifiek op drukpunten en oneffenheden.
Orthopedische schoenen bij diabetes hebben een preventieve en beschermende werking. Ze worden naadloos afgewerkt, zijn flexibel en zacht. Elke schoen verdeelt de druk optimaal en biedt voldoende ruimte voor de tenen. Dankzij een passend model loop je (weer) comfortabel.
Elke voet is anders. Daarom maken wij een blauwdruk van je voeten. We zetten ze in gips. Zo kunnen we jouw voet nauwkeurig nabootsen. Vervolgens kies jij het soort schoen, de kleur en het materiaal. We kunnen alles maken: óók jouw favoriete model.
Voel je niet beperkt, maar laat je gedachten de vrije loop gaan. Doordat je schoenen op maat laat maken, kun je voor elk ontwerp gaan. Aan jou de keus, aan ons de taak om het na te maken. Het komt altijd goed!
Afspraak, werkwijze en vergoedingen
Als je diabetes hebt en orthopedische schoenen nodig hebt, krijgt je een verwijzing van een medisch specialist. Deze heb je nodig om een afspraak bij ons te maken. Wij bieden orthopedische schoenen (bij diabetes) voor dames, heren en kinderen. Benieuwd wat je te wachten staat? Dit is onze werkwijze:
- Eerste afspraak: we meten je schoenen aan, dat duurt 1,5 uur.
- Pasafspraak: we nodigen je na 4 weken uit voor een pasafspraak. Je kiest de kleur en het model van je schoenen uit.
- Afleverafspraak: na 6 tot 8 weken zijn je schoenen klaar.
- Controleafspraak: na 4 weken checken we of je schoenen nog steeds lekker lopen en maken we een reservepaar klaar.
Orthopedische schoenen bij diabetes worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak ook een reservepaar. Maar je betaalt wel een eigen bijdrage. Je leest hier meer over orthopedische schoenen en vergoedingen.
Veelgestelde vragen
Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!
-
Hoelang duurt het aanmeten van orthopedische cschoenen?
Het aanmeten duurt ongeveer een uur.
-
Hoelang duurt het voordat mijn orthopedische schoenen klaar zijn?
Na 2 tot 3 weken zijn je schoenen klaar. Dan nemen wij contact met je op.
-
Vergoedt mijn zorgverzekeraar orthopedische schoenen?
Zorgverzekeraars vergoeden orthopedische schoenen vanuit de basisverzekering wanneer je een verwijzing van een medisch specialist hebt. Let op: er geldt wel een eigen bijdrage.
-
Ik heb orthopedische schoenen nodig. Wat is mijn eigen bijdrage dit jaar?
De eigen bijdrage wordt jaarlijks bepaald. Tot 16 jaar bedraagt dit €62,00. Vanaf 17 jaar is dit €126,00.