Specialisatie in OVAC

Wij zijn gespecialiseerd in Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen (OVAC). Dit zijn ‘gewone’ schoenen, zoals je die in een schoenenwinkel kunt kopen. Wij kunnen je gewone schoenen bijvoorbeeld verhogen of op een andere manier corrigeren. Voor het aanmeten van een voorziening maken we altijd een afspraak met je.

Voor deze afspraak vragen we je om een aantal schoenen van jezelf mee te nemen die lekker zitten. Het is belangrijk dat deze schoenen voldoende ruimte hebben om een steunzool in te leggen.

Ook is een stevig contrefort nodig, dat betekent dat de omvatting van de hiel stabiel genoeg moet zijn. Daarnaast is een stevige zool en hak belangrijk waaronder materialen te verlijmen zijn. Tijdens de eerste afspraak bespreken we je klachten en kijken we naar de aanpassingsmogelijkheden.

De levertijd voor aanpassingen aan confectieschoenen is ongeveer één tot twee weken. De exacte levertijd is afhankelijk van de gekozen aanpassing. Bij het afleveren controleren we de pasvorm en de functionaliteit. Natuurlijk horen we graag je bevindingen.

OVAC

De voordelen op een rij

  • Vermindering van 'lichte' klachten
  • Voorkomen van (sport)blessures
  • Verbeterde prestaties en loopcomfort
Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal

Inspiratie voor je volgende paar schoenen

Bekijk onze digitale orthopedische schoenenwinkel

Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
Orthopedische schoenen
Materialen
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Materialen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus
Orthopedische schoenen
Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Vergoedt mijn zorgverzekeraar OVAC?

Voor de eerste aanpassing aan je schoenen, is een verwijzing van je medisch specialist nodig. De aanvraag van de specialist samen met de offerte dienen wij in bij je verzekering. Dit is nodig om een machtiging voor de vergoeding te krijgen.

Sommige verzekeraars geven geen machtiging meer af. Het belangrijk dat je verzekeringspapieren goed zijn ingevuld. De vergoeding kan per verzekeraar verschillen, dit kunnen wij in het eerste gesprek met je bekijken. Bij herhalingsaanpassingen is meestal een brief van de huisarts voldoende voor de verzekeraar.

Onderhoud van je schoenen

Als je je schoenen regelmatig onderhoudt, blijven ze mooier. Bovendien verleng je daardoor de levensduur. Wij kunnen je bij het afleveren van de schoenen adviseren over onderhoud en onderhoudsmiddelen leveren.

Over Heuvel Schoentechniek

Lelijk, grof of stug: het zijn vooroordelen over orthopedische schoenen die wij graag wegnemen. Wij vertalen voeten naar schoenen. Daarmee bedoelen we dat we verder kijken dan functionaliteit.

Wij maken orthopedische schoenen die modern zijn, zonder uit het oog te verliezen dat ze functioneel moeten zijn voor jouw voeten. We hebben een passie voor schoenen als orthopedische schoenenwinkel, al generaties lang.

Sandra en Henco Ambacht orthopedisch schoentechnicus

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Bel direct voor een afspraak