Over verzekeringen en vergoedingen

Wat kosten semi-orthopedische schoenen?

Zowel de kosten voor semi-orthopedische schoenen als orthopedische schoenen vallen onder je basisverzekering. Iedereen die in Nederland woont en werkt, moet een basisverzekering afsluiten.

Deze verzekering dekt de kosten van onder meer medische voorzieningen en hulpmiddelen, waaronder semi-orthopedische schoenen vallen. Iedereen die ouder is dan 18 jaar, moet het eerste deel van de zorg uit het basispakket betalen. Dit is je eigen risico. Je eigen risico bedraagt in 2022 €385.

Lees meer

De kosten van semi-orthopedische schoenen

Hoe vaak je aanspraak mag maken op deze voorzieningen, hangt af van een aantal factoren. We zetten ze voor je op een rij:

  • Om in aanmerking te komen voor semi-orthopedische schoenen, moet je een verwijzing hebben van een medisch specialist.
  • Je hebt aanspraak op deze voorzieningen en hulpmiddelen wanneer je een wisselpaar semi-orthopedische schoenen nodig hebt. Wanneer je 16 jaar of ouder bent, kun je drie maanden na de aanschaf van het eerste paar in aanmerking komen voor een reservepaar. Zodat je twee geschikte paren hebt om te dragen.
  • Je hebt aanspraak op deze voorzieningen en hulpmiddelen wanneer je semi-orthopedische schoenen vervangen moeten worden. De gebruikstermijnen verschillen per verzekeraar.

Moet ik wachten op toestemming van mijn zorgverzekering?

Wat moet je dit jaar zelf betalen voor semi-orthopedische schoenen? De eigen bijdrage in 2022 voor semi-orthopedische schoenen is €126,00. Voor kinderen jonger dan 16 jaar is dit €62,00.

Het hangt af van je verzekering of wij de semi-orthopedische schoenen moeten aanvragen bij je zorgverzekering. Wil je hierover meer weten, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag wat semi-orthopedische schoenen kosten.

Dit zijn de gebruikstermijnen:

  • Ben je verzekerd en ouder dan 16 jaar dan geldt – afhankelijk van de zorgverzekeraar – een gebruikstermijn van 15 tot 36 maanden.
  • Ben je verzekerd en jonger dan 16 jaar dan geldt – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de groei – een gebruikstermijn van 6 tot 9 maanden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak