Heuvel Orthopedische Schoentechniek

Zo blijft de schoen lang mooi

5 tips om jouw orthopedische schoenen te onderhouden

Heb je orthopedische schoenen aangemeten gekregen? We gunnen je veel plezier bij het dragen ervan. Dat begint bij het juiste model. Maar het is ook nodig dat je je orthopedische schoenen onderhoudt.

Je hebt zelf invloed op het behoud van jouw (semi-)orthopedische schoen. Behandel je ze met zorg, dan verdien je dat dubbel en dwars terug. Je zult merken dat de schoen langer mooi blijft. Dat is wat waard, toch? We geven je graag 5 tips om jouw orthopedische schoenen te onderhouden.

Tip 1: Trek de schoenen op de juiste manier aan en uit

Orthopedische schoenen onderhouden begint bij hoe je ze aan- en uittrekt. Maak de sluiting, zoals veters, rits of klittenband, volledig los. Gebruik eventueel een schoenlepel om in je schoen te stappen. Maar vervolgens de sluiting stevig vast. Zo ondersteun je je voeten én de schoen.

Trek je de schoen weer uit? Een schoenspanner helpt om de vorm te behouden. Deze kun je eventueel ’s nachts in je schoen zetten.

Tip 2: Laat schoenen goed drogen en luchten

Een schoen neemt transpiratievocht op. Daarom is het verstandig om het materiaal goed te laten luchten. Doe dat niet bij de verwarming of een andere warmtebron. Laat de schoen gewoon drogen aan de lucht, op kamertemperatuur.

Zijn je schoenen erg nat geworden? Stop er dan wat absorberend papier in, zoals een krant. Dit neemt het vocht op, waardoor de schoen sneller droogt.

Door hoge schoenen kun je meer last krijgen van transpirerende voeten. Verminder dit door katoenen of wollen sokken/kousen te dragen. Verschoon deze regelmatig.

Tip 3: Wissel af met een reservepaar

Het luchten van orthopedische schoenen is dus erg belangrijk. Wij adviseren je om een paar niet langer dan twee dagen achter elkaar te dragen. Daarom is het fijn om een reservepaar voor dames of heren in huis te hebben. Door van schoenen te wisselen, gaan je schoenen langer mee.

Inspiratie voor je volgende paar schoenen

Bekijk onze digitale orthopedische schoenenwinkel

Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
damesmodellen Heuvel Orthopedische Schoentechniek
Heuvel Orthopedische Schoentechniek in Veenendaal
Orthopedische schoenen
Orthopedische schoenen

Tip 4: Behandel het materiaal

Het is aan te raden om één keer per week je schoenen te poetsen. Hoe je dat doet, is afhankelijk van het materiaal van jouw schoen.

  • Bij gladde leersoorten verwijder je eerst vuil en stof met een zachte doek. Daarna breng je een dun laagje schoencrème aan. Dat houdt het leer soepel. Poets de schoenen na en spray ze eventueel in met een waterafstotende spray.
  • Suède en nubuck kun je zo nu en dan borstelen met een suède of nubuck blok. Daarmee haal je vuil en stof weg. Behandel het materiaal met speciale vloeibare schoenpoets. Spuit de schoenen ook regelmatig in met waterafstotende spray.

Tip 5: Controleer jouw schoenen regelmatig

Houd altijd je houding, loopcomfort en slijtage in de gaten. Is er iets mis met je schoenen? Loop niet te lang door op versleten hakken of zolen. Je kunt het laten repareren door jouw eigen orthopedisch schoentechnicus. Wij weten precies wat jouw voet nodig heeft en zullen de schoen vakkundig voor je herstellen.

Constateer je ongemak of knelpunten? Dan zien wij je graag terug bij onze schoentechnicus. We nemen jouw wensen en eventuele klachten door. We doen er alles aan, om jouw comfort en plezier te vergroten. Daar kun je op rekenen.

Draagt jouw kind orthopedische schoenen? Check ook zijn/haar voeten regelmatig op drukplekken. Een kind groeit soms verrassend snel. Voor je het weet, zijn de schoenen te klein. Dat voorkomen we graag.

Bij elke schoen die wij maken, geven we je tips hoe je deze het beste kunt onderhouden. Natuurlijk zijn de onderhoudsmiddelen bij ons te verkrijgen. En heb je vragen? Dan kun je ons altijd even bellen.

Bel direct voor een afspraak