Over verzekeringen en vergoedingen

Wat kosten orthopedische schoenen?

De kosten voor orthopedische schoenen vallen onder je basisverzekering. De basisverzekering dekt de kosten van onder meer medische voorzieningen en hulpmiddelen, zoals orthopedische schoenen.

Ben je 18 jaar of ouder dan betaal je het eerste deel van de zorg uit het basispakket. Dit is je eigen risico en bedraagt €385 in 2024.

De eigen bijdrage in 2024 van orthopedische schoenen bedraagt €130,00. Voor kinderen jonger dan 16 jaar bedraagt dit €65,00.

Lees meer

De kosten van orthopedische schoenen

Hoe vaak je aanspraak mag maken op deze voorzieningen, hangt af van een aantal factoren. We zetten ze voor je op een rij:

  • Om in aanmerking te komen voor orthopedische schoenen, moet je een verwijzing hebben van een medisch specialist.
  • Wanneer je 16 jaar of ouder bent, kun je drie maanden na de aanschaf van het eerste paar in aanmerking komen voor een reservepaar orthopedische schoenen. Zodat je twee paar adequate schoenen hebt.
  • Je hebt aanspraak op deze voorzieningen en hulpmiddelen wanneer je orthopedische schoenen vervangen moeten worden. De gebruikstermijnen verschillen per zorgverzekeraar.

Moet ik wachten op toestemming van mijn zorgverzekering?

Het hangt af van je verzekering of wij de orthopedische schoenen moeten aanvragen bij de zorgverzekering. Wil je meer weten over orthopedische schoenen en de prijs, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze kosten en de voorwaarden van de zorgverzekeringen.

Dit zijn de gebruikstermijnen:

  • Ben je verzekerd en ouder dan 16 jaar dan geldt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, een gebruikstermijn van 15 tot 36 maanden.
  • Ben je verzekerd en jonger dan 16 jaar dan geldt, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de groei, een gebruikstermijn van 6 tot 9 maanden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een selectie van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak