Dit is onze werkwijze

Semi-orthopedische schoenen aanmeten

Wil je semi-orthopedische schoenen aanmeten? Semi-orthopedische schoenen worden ook wel OSB-schoenen genoemd. Dat staat voor ‘Orthopedische Schoenen Type B’.

Een andere term voor semi-orthopedische schoenen is ook wel ‘B-schoenen’. B-schoenen zijn speciale schoenen waarin wij aanpassingen kunnen doen om jouw (voet)klachten te verminderen of verhelpen.

Met aanpassingen bedoelen we onder meer ruimte voor een op maat gemaakt voetbed. Of de mogelijkheid om deze schoenen te voorzien van een hakverhoging om beenlengteverschil te kunnen verhelpen.

Lees meer

Bekijk ook

Semi-orthopedische schoenen op maat

Heb je semi-orthopedische schoenen op maat nodig? Als we het hebben over semi-orthopedische schoenen dan hebben we over schoenen die qua pasvorm voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen zijn gesteld door onze branche-organisatie NVOS. Dat houdt in dat er ruimtemogelijkheid is om aanpassingen te doen.

Hoelang duurt het aanmeten van semi-orthopedische schoenen? Semi-orthopedische schoenen aanmeten duurt ongeveer een uur. Wij nemen de tijd om goed naar je voeten te kijken en bespreken direct je klachten.

Semi-orthopedische schoenen

De voordelen op een rij

  • Verschillende lengtematen
  • Verschillende breedtematen
  • Verschillende steunmogelijkheden
Semi-orthopedische schoenen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek Semi-orthopedische schoenen door Heuvel Orthopedische Schoentechniek

Semi-orthopedische schoenen opmeten

Hen je semi-orthopedische schoenen nodig, dan meten wij deze bij je aan. Dit duurt ongeveer een uur. Tijdens dit gesprek meten wij de omvang van je voeten nauwkeurig en maken wij een blauw- en schuimafdruk van je voeten.

In samenspraak met onze orthopedisch schoentechnicus kies je een model semi-orthopedische schoenen dat aan te passen is aan jouw voeten. Niet alle modellen semi-orthopedische schoenen zijn geschikt voor iedere voet.

Na het aanmeten bestellen we de schoenen en wanneer deze binnen zijn, maken we een afspraak om ze aan je af te leveren. Tijdens deze afspraak beoordeel je de pasvorm.

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak