Oplossingen en tips

Klachten door steunzolen

Spierpijn in je kuiten, hamstrings of onderrug: je kunt verschillende klachten krijgen door het dragen van je nieuwe steunzolen.

Heb je klachten door steunzolen? Dat komt doordat de stand van je lichaam verandert. Net als de gewrichtsvlakken, banden en spieren. Deze worden anders belast dan dat ze gewend zijn.

 

Lees meer

Zo kun je klachten door steunzolen voorkomen of verminderen

Dat heeft vooral te maken met inlopen van en wennen aan je steunzolen. Je bent niet de enige die pijnlijke voeten heeft ondanks het dragen van steunzolen. Hoe los je dit op?

Het is belangrijk dat je langzaam went aan je steunzolen. Gemiddeld duurt het twee weken voordat je je steunzolen hebt ingelopen. In deze periode kan het voorkomen dat je lichaam reageert op het dragen van steunzolen. Dat is normaal.

Pijnlijke voeten ondanks steunzolen

Wij adviseren je om je steunzolen rustig aan in te lopen. Dat kun je doen door je steunzolen in de eerste week dagelijks twee uur te dragen, ’s ochtends een uur en ’s middags een uur. Dit kun je langzaam opbouwen. Na twee weken moet je lichaam gewend zijn aan je steunzolen.

Heb je het gevoel dat je klachten hebt doordat je verkeerde steunzolen draagt? Ongeveer drie weken na het afleveren van je steunzolen kun je een controle-afspraak maken. Tijdens deze afspraak beoordelen we de pasvorm en de functionaliteit.

×

Vakantieperiode

De vakantieperiode is ook bij ons aangebroken. Hierdoor zijn we op sommige momenten telefonisch minder bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bel direct voor een afspraak